سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سلامتی سلام

آیا می دانید که رنگ نمک دریای اصل، خاکستری است!

    نظر

همان گونه که در تعریف نمک دریا در قسمت فرهنگ واژگان و اصطلاحات سایت درج شده است، منظور از واژه "نمک دریا" که توسط جناب آقای دکتر روازاده بیان می گردد و در پاسخ سوالات و مطالب سایت سینای سلامت نیز استفاده از آن تاکید شده است، نمک طبیعی طعام می باشد که از دریاچه های ایران به صورت طبیعی برداشت شده اند که حاوی ید و دیگر ریز مغذی های مورد نیاز بدن از جمله منیزیم، کلسیم، پتاسیم، منگنز و روی (zink) می باشد و به دلیل وجود این ریز مغذی ها به رنگ خاکستری است.

متاسفانه اخیراً نمک های بسته بندی شده ای در بازار با عناوین گوناگون به اسم نمک دریا عرضه شده اند که به رنگ سفید و فاقد ید و ریزمغذی ها می باشند (و وزارت بهداشت آنها را فاقد ید دانسته و تایید نکرده است).

لازم به ذکر است رنگ سفید این نمک ها نشان از فقدان ید و ریز مغذی های دیگر مورد نیاز بدن است.

در خصوص اهمیت استفاده از نمک طعام و تفاوت آن با نمک های تصفیه شده، تحقیقات ارزشمندی در سطح دنیا انجام گرفته است و در حال حاضر نمک دریای اصل در اروپا به قیمت کیلویی 60 یورو عرضه می شود.

بر اساس آخرین تحقیقات علمی که توسط سازمان مدنات (Mednat.org) در آزمایشگاه شیمی نانس فرانسه (Nantes) نیز انجام گرفته است، تفاوت نمک تصفیه شده و نمک سالم ( Integral ) به شرح ذیل اعلام شد:

نمک تصفیه شده خالص، حاوی 5/97 % کلروسدیم و 25 % مواد شیمیایی، سفید کننده، مواد ضد تکه تکه شدن مانند بی کربنات سدیم، فسفات تک سدیمی، گلوتامات تک سدیمی، نیترات سدیم و همچنین ید غیر طبیعی است. این در حالی است که نمک سالم تصفیه نشده حاوی 70 تا 84 % موادی است که در آب دریا موجود می باشد و علاوه بر کلروسدیم دارای عناصر سولفات کلسیم، منیزیم، پتاسیم و آهن است و ردپای عناصر دیگری چون استرانسیم ، منگنز، ید، روی، فلوئرها، نقره، بوم، سیلیس و ... که برای سلامتی بسیار پر ارزش هستند را در تجزیه نمک می توان بدست آورد. گفتنی است این عناصر با مواد ویتامینی و معدنی موجود در بدن ترکیب شده و به گونه ای عمل می کنند که عدم وجود آنها، فعل و انفعالات بدن ما را مختل می سازد. به عنوان مثال باید یاد آور شد که بدن برای مصرف ید، نیازمند مس و منیزیم است یا برای ساخت بافت پیوندی و استخوانی سیلیکون لازم دارد. برای تکمیل عمل سنتز نیازمند منگنز، پتاسیم و منیزیم می باشد.

از خصوصیات نمک دریا این است که باید با دست جمع آوری شده و در معرض نور آفتاب و باد، خشک شود. رنگ نمک کمی خاکستری متمایل به پوست پیازی است و دانه های آن یکدست نیست و به گونه ای است که اگر انگشت را در میان آن قرار دهید، همواره رطوبتی را حس می کنیم. عناصری که در نمک سالم موجود است 16 % از وزن نمک دریا را تشکیل می دهد. نکته دیگر که حائز اهمیت است این که نمک دریا حتی اگر آسیاب شود نباید رنگ اصلی خود را از دست بدهد.

با توجه به موارد بالا می توان به روشنی دریافت که اگر نمک دریا را درون ظروف در بسته که فاقد جریان هوا باشد قرار دهیم با ارزش ترین ماده که همان ید طبیعی است از بین خواهد رفت، امروزه با تصفیه نمک، عناصر مفید موجود در آن جدا شده و در صنایع شیمیایی جداگانه به فروش می رسد.

نمک یددار هیچ گونه سنخیتی با نمک دریا ندارد و تنها نمک تصفیه شده ای است که به آن ید شیمیایی اضافه شده است نسبت بین سدیم (Na) و پتاسیم (P) از نمک دریا باید به صورت K/Na=5/1    تراز باشد. در نمک تصفیه شده چنین ترازی وجود ندارد

و متاسفانه در تمامی مواد غذایی که حاوی نمک تصفیه شده می باشند، نسبت Na دو برابر است که چنین نسبتی بسیار برای انسان خطرناک می باشد.

نمک تصفیه شده غذا را خوشمزه تر و تشنگی را بیشتر می کند اما به دلیل عدم تراز بین مواد غذایی در درون بدن سبب سکته مغزی (CVA) و سکته قلبی (MI) می شود. هم چنین موجب بالا رفتن فشار خون شده و ایجاد اِدم ( ورم ) می کند. مواد کارخانه ای نیز به دلیل استفاده بسیار از نمک تصفیه شده در محصولات غذایی که حاوی 5/2 % مواد خطرناکی است که در زمان تصفیه به نمک اضافه می شود، برای سلامتی بسیار خطرناک می باشد. حتی آب های معدنی موجود در بازار به دلیل داشتن Na بالا نیز خطرناک می باشد. ( مقدار Na در آب باید 6/1 تا 2 میلی گرم در لیتر باشد).

نمک در گذشته های دور بسیار پر ارزش بوده و به عنوان جایگزین پول به سربازان و کارگران کاربرد داشته است و در معاملات نیز بکار گرفته می شده است .

از مطالب ذکر شده می توان دریافت که توصیه به عدم مصرف نمک تصفیه شده به خاطر مضرات بسیاری است که برای انسان دارد. پس مصرف نمک دریا سلامتی و زندگی را برای انسان به ارمغان خواهد آورد. نمک دریا سفید نبوده بلکه خاکستری می باشد که در سطح خارجی دانه های آن، مواد و عناصر مفید انباشته شده است که در زمان تصفیه تحت عنوان مواد کثیف با شستن از نمک جدا می شود. گفتنی است که مقداری از نمک سالم را می توان از طریق مواد غذایی نظیر میوه ها و حبوبات بدست آورد البته مشروط بر اینکه این مواد از سموم و کودهای شیمیایی دور باشند. نمک دریا بهترین داروی طب پزشکی است که کمبودهایی که در اثر عدم تعادل هورمونی و غدد و اعصاب ایجاد می شود را از میان می برد. مثلاً برای جلوگیری از سرطان از منیزیم (Mg) و پتاسیم (k) طبیعی موجود در نمک دریا می توان بهره برد. ید موجود در نمک دریا نیز اثر بسیار خوبی بر تیروئید دارد. در حالی که ید شیمیایی اثرات سوء و خطرناکی دارد و باز هم باید یادآور شد که داستان تکرار می شود. مواد خوب و مفید را از ما می گیرند و به اسم تصفیه آن را سمی کرده و با ظاهری زیبا و تجاری به ما می دهند و غذاهایی با سم بسیار همیشه بر سر سفره ها آماده پذیرایی از ما هستند!


آیا می دانید که خوردن آب همراه با میوه های آب دار مشکل ساز است!

    نظر

میوه ها رطوبتی دارند که اگر همراه و یا بعد از خوردن میوه آب میل شود رطوبت اضافی به معده تحمیل و هضم میوه مختل می شود و خلط حاصل از آن خلطی ناصالح خواهد بود.

کیفیت رطوبتی که در میوه است با رطوبتی که شما به آن اضافه می کنید متفاوت است، مثلاً اگر انگور را همراه آب بخورید در اکثر مواقع حالت بدی بدست می دهد و حتی گاهی اسهال های شدید ایجاد می کند.

لذا توصیه می شود نیم ساعت قبل از خوردن میوه و یکی دو ساعت بعد از خوردن میوه (بسته به میزان قدرت معده شما در هضم میوه خورده شده) از نوشیدن آب خودداری کنید.


آیا می دانید که فریز کردن مواد غذایی از ارزش غذایی آن می کاهد!

    نظر

فریز کردن مواد غذایی از ارزش غذایی آن می کاهد و در صورتی که مجبور هستید، بهتر است دوره نگهداری به حالت فریز، خیلی طولانی نباشد و داخل ظرف یا مشمای در بسته داخل فریزر نگه داری شوند. بهترین توصیه استفاده از مواد غذای تازه می باشد، چون هر غذای قدید (کهنه) سودازا است حتی اگر طبع آن ماده غذایی سرد و خشک نباشد.

البته در قدیم بجای فریز کردن گوشت ها را قرمه می کردند و در جای خنک نگه داری می کردند. برای این کار، گوشت را در داخل دنبه گوسفند سرخ می کردند و در داخل خمره های سفالی می گذاشتند طوری که روغن لبالب آن را بگیرد و درب آن را می بستند. که البته خواص آن از گوشت تازه کمتر می شود ولی روشی سالم جهت نگهداری گوشت است.

افرادی که دارای معده های حساس هستند یا دچار کولیت روده بوده و روده تحریک پذیر دارند نیز حتی الامکان از غذاهای فریز شده باید دوری کنند.

 


آیا می دانید که مصرف انبه های نارس و ترش، مضر می باشد!

    نظر

میوه رسیده انبه، شیرین و دارای طبع گرم و خشک می باشد.

انبه دارای کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، نیاسین و ریبوفلاوین و یک سری از اسیدهای چرب ضروری می باشد.

از خواص آن می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- مقوی کلیه و مثانه است.

- برای خروج سنگ کلیه و مثانه موثر است.

- خاصیت ضد قارچی دارد.

- جریان خون را رونق می دهد.

- مقوی اعضای رئیسه بدن (قلب، کبد و مغز)، مری، معده و روده می باشد.

- ضعف، کسالت و سستی بدن را رفع می کند.

- مقوی نیروی جنسی است.

- رنگ چهره را درخشان می کند.

-دهان را خوشبو و عطش را تسکین می دهد.

- اشتها آور است.

- اسهال را به کلی بند می آورد.

- در درمان خفقان، سر درد، تنگی نفس، سرفه و بواسیر کمک می کند.

- ترشی تهیه شده از میوه انبه درد معده را برطرف می کند.

لازم به ذکر است میوه انبه وقتی نارس است، ترش و دارای طبع سرد و خشک می باشد و اصلاً توصیه نمی شود، مخصوصاً وقتی معده خالی باشد، ضمناً زیاده روی در خوردن میوه انبه نارس و ترش، برای آقایان می تواند باعث کم شدن اسپرم گردد.


آیا می دانید که روزه گرفتن بدون خوردن سحری بسیار مضر می باشد

    نظر

روزه یکی از عبادات بسیار خوب اسلام است که علاوه بر فواید فراوان روحی، در صورتی که درست اجرا شود، می‌تواند سلامت جسمی فرد را نیز تضمین کند.  ولی متاسفانه در برخی موارد به دلیل عدم رعایت نکات کلیدی در روزه‌داری، نه تنها افراد نمی‌توانند از مزایای آن بهره‌مند شوند، بلکه دچار مشکلات جانبی خواهند شد که چندان سودمند نیست.

یکی از نکاتی که روزه ‌داران باید به آن دقت کنند این است که هرگز وعده سحری را حذف نکنند، زیرا

این مساله به خصوص برای افرادی که فعالیت ذهنی دارند (دانش‌آموزان) و یا کارگرانی که فعالیت بدنی زیادی دارند و یا افراد لاغر و آن هم در روزهای بلند فصل تابستان بسیار حائز اهمیت است.

روزه داری یکی از مظاهر امساک و انضباط می باشد و روزه دار منضبط می گردد تا یک مدل از غذا خوردن را رعایت نماید، علما که دارای عمرهای طولانی تری نسبت به عوام هستند نیز همگی اهل یک امساک و انضباط هستند و خود را ملزم به رعایت چارچوبها و تدابیر مربوط به مسائل جسمی و روحی می دانند.

با روزه گرفتن یک نظم و انضباط در غذا خوردن که پروسه اساسی و مهم در سلامتی ما می باشد، شکل می گیرد و روزه دار واقعی ملزم به رعایت آن می گردد که خوردن سحری نیز بخشی از این برنامه غذایی در ماه رمضان می باشد.

چنانچه روزه‌داری بر اساس اصول کلی بهداشتی انجام شود، باعث ایجاد تعادل در چربی‌های خون، کاهش وزن اضافی، دفع سموم بدن و تعدیل فشار خون می‌گردد و در کل وضعیت سلامت افراد بهبود چشم‌گیری خواهد یافت.

حذف وعده سحری برای سلامت افراد ضرر دارد و با توجه به طولانی بودن زمان روزه‌ داری در فصل تابستان، به همه روزه ‌داران توصیه می ‌شود که حتماً سحری را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

با توجه به طولانی بودن زمان روزه‌ داری در فصل تابستان که حدود 15 ساعت طول می کشد، مصرف غذای مقوی و نوشیدن مایعات در وعده غذایی سحری می ‌تواند انرژی مورد نیاز برای فعالیت روزانه روزه‌ داران را تأمین کرده و عوارض ناشی از کمبود مواد غذایی و مایعات را در بدن کاهش دهد.

نخوردن سحری ممکن است اثرات مفید روزه را از بین ببرد، چون باعث تامین نشدن نیازهای تغذیه‌ ای ضروری روزه ‌دار می ‌شود و در نتیجه بدن او به سوخت ناقص چربی ‌ها متوسل می ‌شود و سوخت ناقص چربی ‌ها در بدن ترکیبات کتونی را به وجود می آورد که نتیجه آن بوی بد دهان روزه ‌دار است.

عوارض دیگر مصرف نکردن سحری شامل سردردها، دردهای عضلانی، بی حالی مفرط ناشی از افت قند خون، کاهش یادگیری، بی حوصلگی و خستگی است بنابراین حتما به روزه داران توصیه می‌ شود که برای خوردن سحری بیدار شوند. 

لذا خوردن سحری لازم و واجب است حتی چند لقمه.